Luftavfukter: Test av de 12 beste lufkavfukterene til boligen (juni 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 12 beste luftavfukterene.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

Forbrukeren har testet 18 luftavfuktere. Nedenfor viser vi deg de 12 beste luftavfukterene. Produktene blir rangert etter best i test og er basert på 0 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste luftavfukter:

  1. Vi legger til alle luftavfuktere vi finner i norske nettbutikker
  2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
  3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her

Skal du kjøpe luftavfukter på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Bedre inneklima.

Meaco Platinum 20L er en avfukter som bruker lite strøm. Den har et HEPA-filter for å rense luften, og viser fuktigheten i rommet. Den er testet i Norge og i utlandet og har vunnet en rekke priser. Den kan brukes i boliger opp til 150 m2 og rommer 20 liter vann.

kr 6399
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

DD8L Junior er en billigere variant av avfukteren Meaco er kjent for: DD8L-serien. Her får du: En enklere og rimeligere variant av bestselgeren DD8L Standard Stillegående og lite vedlikehold. Den har også en lavere prislapp for de som ikke trenger alle klokkene og fløytene til de større modellene.

kr 4699
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Arida Pro er en ledende produsent av avfuktere, og deres nyeste modell er S35. S35 er en stor avfukter med en rotor som fungerer i alle temperaturer, også i minusgrader. Dette betyr at du kan bruke S35 året rundt! S35 lagrer heller ikke flytende vann. Fuktighet blåses ut av bygningen som fuktig luft, og det solide skapet i rustfritt stål holder enheten trygg mot smuss, støv og andre partikler. Med en omtrentlig tørkekapasitet på 35 liter vann per dag,

kr 35598
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Meaco 10L ABC er en Quiet Mark-sertifisert avfukter. Det er best for rom og leiligheter opp til 50 m2. Strømforbruket er kun 124 Watt, noe som er svært lavt for en avfukter. Det digitale displayet viser luftfuktigheten i rommet.

kr 2999
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Air&me Rohan-avfukteren er en kraftig og høyeffektiv avfukter som kan tørke opp til 250 m2. Med den innebygde pumpen kan du enkelt trekke ut fuktighet fra luften uten å måtte tømme vannbeholderen manuelt. Denne avfukteren har også en WiFi-tilkobling og en app som gjør det enkelt å overvåke og kontrollere enheten fra smarttelefonen din. Air&me Rohan har blitt tildelt som et av de beste produktene i 2018 av flere eksperter på området.

kr 6799
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Hold hjemmet ditt tørt og komfortabelt med Arida Pros S35 avfukter! Denne kraftige maskinen er designet for tungt bruk, med høy tørkekapasitet på 35 liter vann. Den fungerer i alle temperaturer, selv i minusgrader. Rotoravfukteren lagrer ikke flytende vann, men blåser i stedet fuktighet ut av bygningen som fuktig luft. Laget av solid rustfritt stål, har den et slitesterkt kabinett som ikke vil ruste eller korrodere.

kr 33999
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Slik fungerer en luftavfukter (video)

Ofte stilte spørsmål om luftavfuktere

Det er best å ha avfukteren på hele tiden når det er behov for det, spesielt i perioder med høy luftfuktighet eller når det er større mengder fuktighet i luften. Dette vil bidra til å holde luftfuktigheten på et sunt nivå og hindre skader på bygninger og eiendeler som kan oppstå som følge av for høy luftfuktighet.

Det er imidlertid viktig å sørge for at avfukteren er riktig størrelse for rommet eller området den skal brukes i, slik at den kan få jobben gjort effektivt uten å måtte jobbe for hardt. Det kan også være lurt å justere innstillingene på avfukteren etter behov, slik at den ikke bruker mer strøm enn nødvendig.

Hvis du har en avfukter med en indikator for luftfuktighet, kan du også prøve å holde luftfuktigheten på et så stabilt nivå som mulig ved å justere innstillingene på avfukteren etter behov. Dette kan bidra til å spare strøm og øke avfukterens levetid.

Luftavfuktere kan være nyttige i mange situasjoner for å holde luftfuktigheten på et sunt nivå og hindre skader på bygninger og eiendeler som kan oppstå som følge av for høy luftfuktighet. For eksempel kan luftavfuktere være nyttige i hjem med høy luftfuktighet, som kan føre til at det dannes mugg og sopp, eller at det oppstår skader på treverk og møbler. De kan også være nyttige i områder med høy luftfuktighet, som i tropiske klima, eller i områder med mye fuktighet på grunn av jordbruk eller industriell aktivitet.

Det er imidlertid viktig å velge en luftavfukter som passer til dine behov og bruke den riktig. Det er også viktig å huske på at luftavfuktere ikke er en erstatning for å fjerne årsaken til høy luftfuktighet, som for eksempel å tette lekkasjer eller sikre god ventilasjon i hjemmet.

Det er best å plassere luftavfukteren i et område med god luftstrøm, slik at den kan fange opp og avfukte luften effektivt. Det kan være lurt å plassere den nær kilden til fuktigheten, som for eksempel i nærheten av en lekkasje eller i et område med høy luftfuktighet, slik at den kan få jobben gjort så effektivt som mulig.

Det er vanligvis ingen begrensninger på hvor lenge en avfukter kan stå på, så lenge den er riktig vedlikeholdt og brukes i henhold til produsentens anbefalinger. Det er imidlertid viktig å huske på at avfuktere kan være strømkrevende, så det kan være lurt å unngå å ha dem på hele tiden når det ikke er behov for det.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 8

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo