Fuktmåler: Test av de 12 beste fuktmålerne til bruk i boligen (mai 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 12 beste fuktmålerne.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

Testen består av 12 fuktmålere. Nedenfor viser vi deg de 12 som kommer best ut. Kåringen av beste fuktmåler er for øyeblikket basert på 0 anmeldelser fra brukerne våres.

Testresultater oppsummert

# Produkt
1 Testboy TV 341 Fuktmåler - Testens klare vinner!
2 Elma DT-128M Fuktmåler - En god nummer to!
3 Testo 610 Fuktmåler - Også et bra alternativ!

Slik kårer vi beste fuktmåler:

  1. Vi legger til alle fuktmålere vi finner i norske nettbutikker.
  2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
  3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe fuktmåler på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Testboy TV 341 Fuktighetsmåler er et nyttig verktøy for fagfolk i byggebransjen. Den er ideell for å måle fuktinnholdet i ulike byggematerialer. Måleren kan brukes til å bestemme fuktinnholdet i tre, finer, sponplater, sement, betong, murstein, kalk og gipsplater. Den kan også brukes til å måle fuktighetsinnholdet i plast.

kr 1761
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Elma DT-128M Fuktmåler er et fleksibelt instrument for ikke-destruktiv overflateindikering av fukt i byggematerialer, og bestemmelse av fuktfordeling i vegger, tak og gulv. Elma DT-128M fuktighetsmåler er utstyrt med justerbar alarmgrense, automatisk kalibrering, min/maks, automatisk avstenging og andre funksjoner.

kr 1979
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Testo 610 Fuktighetsmåler er en langtidsstabil fuktighetsmåler for beregning av duggpunkt og våttemperatur. Dette instrumentet har et måleområde på -10 til +50 °C for temperaturmåling. Ved måling av fuktighet har Testo 610 et måleområde på 0–100 % RF. Batterilevetiden er opptil 10 000 målinger.

kr 2448
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Protimeter SurveyMaster II er etterfølgeren til toppmodellen Protimeter SurveyMaster. Denne nye fuktmåleren er en kombinasjonsmåler, med måletips for måling i myke materialer. Du kan også angi fuktighet på plastbelegg og andre materialer. I tillegg har den en høyoppløselig fargeskjerm og en minnefunksjon for lagring av opptil 100 målinger.

kr 7754
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Få de mest nøyaktige fuktighetsavlesningene med Protimeter Aquant II. Denne nye modellen er etterfølgeren til toppmodellen, og er perfekt for å måle uten å punktere eller skade overflater til en dybde på 19 mm.

kr 4921
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Protimeter Digital Mini er en kompakt, enkel og brukervennlig fuktighetsmåler. Den måler fuktighetsnivået i løpet av sekunder og viser den målte verdien på skjermen. Protimeter Digital Mini er et slitesterkt og pålitelig instrument for fagfolk innen konstruksjon, landbruk eller industri.

kr 3443
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Protimeter Mini er en kompakt fuktmåler som er lett å bruke. Det er den perfekte størrelsen for å ha med deg i verktøykassen eller på arbeidsplassen. Protimeter Mini har en måleverdi i sekunder, og er nøyaktig til +/- 2 % RF.

kr 3318
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Extech MO55 Fuktmåler er en fuktmåler som utfører raske målinger på tre og byggematerialer. MO55 er enkel å bruke med displayikoner som indikerer fuktighetsnivåer pluss en hørbar varslingsfunksjon. Perfekt for oppussingsprosjekter og mer.

kr 647
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Extech MO230 fuktighetsmåler er den perfekte løsningen for alle dine fuktmålingsbehov. Fuktighetsmåleren kommer med en stor LCD-skjerm som viser fuktighet, lufttemperatur og relativ fuktighet. LCD-skjermen har et analogt søylediagram som viser en digital avlesning samtidig. Denne fuktmåleren er egnet for målinger av tre, papir, veggplater, stein, papp, gips, betong med mer.

kr 1848
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Stanley 0-77-030 piggsøker gjør det enkelt å finne stendere i byggematerialer, og også måle fuktighetsinnhold i tre. Dette verktøyet er perfekt for de som trenger å måle fukt i ulike materialer, og det ergonomiske designet gjør det behagelig å bruke.

kr 558
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Slik måler du fukt i veggen (Mesterskolen forklarer i video)

Ofte stilte spørsmål om fuktmålere

Normal fuktighet i treverk varierer avhengig av omgivelsestemperaturen og luftfuktigheten. Generelt bør fuktigheten i treverk være mellom 8 og 12%. Hvis fuktigheten er høyere enn dette, kan det føre til at treverket begynner å råtne eller at det blir utsatt for sopp- og muggvekst. Hvis fuktigheten er lavere enn dette, kan treverket bli tørt og sprøtt, noe som kan føre til at det splintrer eller sprekker.

Prisen på en fuktmåler kan variere avhengig av type, merke og funksjoner. En enkel fuktmåler kan koste så lite som 500-600 kroner, mens mer avanserte modeller med flere funksjoner kan koste 3000 kroner eller mer.

Det finnes ulike måter å måle fuktigheten i et hus på. En enkel måte å gjøre dette på er å bruke en fuktmåler, som er et verktøy som måler luftfuktigheten i rommet. Fuktmålere kan kjøpes på en byggevareforretning eller bestilles på internett.

En annen måte å måle fuktigheten i et hus på er å bruke en hygrometer. Dette er et instrument som måler luftfuktigheten i rommet ved hjelp av en fuktighetsføler. Hygrometre kan også kjøpes på en byggevareforretning eller bestilles på internett.

En tredje måte å måle fuktigheten i et hus på er å bruke en fuktmålerstav. Dette er en stav som inneholder en fuktighetsføler, og som kan stikkes inn i treverket for å måle fuktigheten i treet. Fuktmålerstaver kan også kjøpes på en byggevareforretning eller bestilles på internett.

Det ideelle fuktighetsnivået for ved avhenger av hvilken type ved du bruker og hva du skal bruke veden til. Generelt bør veden ha en fuktighet på mellom 20% og 25%, da dette gir den beste brennkvaliteten og gir mest varme. Ved med høyere fuktighet vil gi mindre varme og kan også være vanskeligere å få i gang og holde i gang. Ved med lavere fuktighet kan brenne for fort og gi mindre varme.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 4.9 / 5. Antall vurderinger: 14

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo