Luftfukter: Test av de 12 beste luftfukterne for et sunt inneklima (mai 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 12 beste luftfukterne.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

Testresultat oppsummert

# Produkt
1 Stylies Alaze liten evaporativ luftfukter - Testens klare vinner!
2 Evaporativ luftfukter. Stylies Helos - En god nummer to!
3 Evaporativ luftfukter Stylies Orion - Også et bra alternativ!

Forbrukeren har testet 22 luftfuktere. Nedenfor viser vi deg de 12 beste luftfukterne. Produktene blir rangert etter best i test og er basert på 0 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste luftfukter:

  1. Vi legger til alle luftfuktere vi finner i norske nettbutikker
  2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
  3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her

Boneco U700 er en høykvalitets ultralydluftfukter som er enkel å bruke og vedlikeholde. U700 har en stor vanntank og kan gi opptil 100 m2 fuktighet. Den automatiske avstengingsfunksjonen vil slå av luftfukteren når den er tom for vann eller når tanken er fylt opp.

kr 3899
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Si farvel til tørr hud, tørr hals og tørre øyne. Med air&me Solnan luftfukter kan du nyte et behagelig fuktighetsnivå i hjemmet ditt. Solnan er en billig og god luftfukter som er enkel å bruke og enkel å rengjøre. Den har tre viftehastigheter og en ytelse på 280 ml/time. Denne elegante luftfukteren vil få hjemmet ditt til å føles som et spa.

kr 1359
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Arida Wet 45 er en stor og kraftig luftfukter som egner seg for store områder som kontorlandskap, fellesarealer, produksjonsbedrifter, møterom og lignende. Denne luftfukteren kan kobles direkte til vann og har en rekke funksjoner som timer, nattlys og automatisk avstengingsfunksjon.

kr 7999
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Det er på tide å si farvel til tørr luft. Si hei til Clevair 2, den beste luftfukteren for hjemmet ditt! Den er perfekt for rom opptil 45 m² og har mange funksjoner som HygroSmart®, som sikrer automatisk regulering av apparatet. Clevair 2 er utstyrt med et keramisk filter av høy kvalitet og en 3-i-1-dyse, slik at du kan velge mellom en mild tåke, en kraftig jetstrøm eller en kombinasjon av begge.

kr 1699
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Hold huden hydrert, halsen fuktet og øynene dine klare med air&me Gota ultralydfukter! Vår HygroSmart®-teknologi justerer automatisk luftfuktigheten for å holde deg komfortabel hele dagen. Og med sin 3 liters tank vil du kunne sove komfortabelt uten å bekymre deg for å gå tom for vann. Med innebygd nattlys og automatisk avstenging er dette en luftfukter du ikke kan leve uten!

kr 999
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Carina Evaporative Humidifier er den perfekte løsningen for de som lider av tørr luft. Det er en liten og enkel luftfukter som er enkel å bruke, og den er også effektiv. Carina fordampende luftfukter er perfekt for soverom, barnerom eller hjemmekontorer. Den har et slankt design som passer inn i enhver innredning.

kr 1099
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Boneco er stolte av å introdusere U350 ultralyd luftfukter. Denne luftfukteren er perfekt for ethvert hjem, kontor og sykehus. Den er enkel å bruke og veldig brukervennlig. U350 luftfukteren er også miljøvennlig, siden den ikke bruker noen filtre eller kjemikalier for å skape fuktighet. Den har en elegant design som ble tildelt Red Dot Design Award. Boneco U350 er den perfekte luftfukteren for ditt hjem eller kontor!

kr 2499
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Ulike typer luftuktere (eksperten forklarer)

Ofte stilte spørsmål om luftfuktere

Det avhenger av behovet ditt for fuktighet i luften og om du ønsker å ha en luftfukter på hele tiden. Hvis du bor i et område med tørr luft, kan det være nyttig å ha en luftfukter på hele tiden for å holde luften fuktig nok. Dette kan være særlig viktig for personer som har problemer med tørr nese, tørr hud eller tørr hoste.

På den annen side, hvis du bor i et område med fuktig luft eller du allerede har en høy luftfuktighet i hjemmet ditt, kan du kanskje ikke trenge å ha luftfukteren på hele tiden. I slike tilfeller kan det være mer hensiktsmessig å bare bruke luftfukteren når du føler at luften er tørr eller når du har spesielle behov, som når du sover eller når du har en forkjølelse eller influensa.

Det er viktig å merke seg at det å ha en luftfukter på hele tiden kan føre til økt strømforbruk og høyere strømutgifter. Derfor kan det være lurt å justere bruken av luftfukteren etter behov, slik at du ikke bruker mer strøm enn nødvendig.

Det finnes ulike måter å øke fuktigheten i luften og bekjempe tørr luft på:

  1. Bruk en luftfukter: En luftfukter kan bidra til å øke fuktigheten i luften ved å tilføre vanndamp. Det finnes ulike typer luftfuktere, som for eksempel ultrasoniske luftfuktere, kaldluft luftfuktere og luftfuktere med varmeelement.
  2. Åpne vinduer: Å åpne vinduene kan bidra til å ventilere rommet og tilføre fuktig luft fra utsiden. Dette fungerer spesielt bra på dager med høy luftfuktighet.
  3. Bruk planter: Planter kan bidra til å øke fuktigheten i luften ved å absorbere vann og frigjøre fuktighet gjennom transpirasjon.
  4. Bruk en dampgenerator: En dampgenerator kan lage vanndamp ved å varme opp vann. Dampen kan bidra til å øke luftfuktigheten i rommet.
  5. Unngå tørkeelementer: Ting som tørketrommel, ovn og varmepumpe kan bidra til å tørke ut luften. Unngå å bruke slike elementer for mye, spesielt når luften allerede er tørr.

Luftfuktere kan være nyttige for å holde luften fuktig nok, spesielt i områder med tørr luft eller når det er behov for økt luftfuktighet, for eksempel under en forkjølelse eller influensa.

Høy luftfuktighet kan bidra til å lindre tørr nese, tørr hud og tørr hoste, og kan også være bra for luftveiene. Det kan også bidra til å bevare hudens elastisitet og hindre at luften føles tørr og støvete.

Det er imidlertid viktig å huske at det også finnes noen potensielle ulemper ved å bruke luftfuktere. For eksempel kan det være risiko for at luftfuktere kan spre bakterier og mugg hvis de ikke rengjøres og vedlikeholdes på riktig måte. Det er derfor viktig å sørge for å følge produsentens anbefalinger for rengjøring og vedlikehold av luftfukteren.

Det er også viktig å huske at det ikke alltid er nødvendig å bruke luftfukter. Hvis du bor i et område med høy luftfuktighet eller du allerede har en høy luftfuktighet i hjemmet ditt, kan du kanskje ikke trenge å bruke luftfukter. I slike tilfeller kan det være mer hensiktsmessig å bare bruke luftfukteren når du føler at luften er tørr eller når du har spesielle behov, som når du sover eller når du har en forkjølelse eller influensa.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 4.6 / 5. Antall vurderinger: 9

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo