Radonmåler: Test av de 3 beste radonmålerne til boligen (april 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 3 beste radonmålerne.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

Testen består av 3 radonmålere. Nedenfor viser vi deg de 3 som kommer best ut. Kåringen av beste radonmåler er for øyeblikket basert på 1 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste radonmåler:

  1. Vi legger til alle konvektorovner vi finner i norske nettbutikker.
  2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
  3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe radonmåler på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Earthings Home er en batteridrevet radonmåler med digitalt display for rask og enkel måling. Den viser både langtidsgjennomsnitt og 1-dag/7-dagers gjennomsnitt. Instrumentet er batteridrevet og enkelt å flytte fra rom til rom for å få en indikasjon på radonnivåene i hjemmet, kontoret eller hvor som helst du er.

kr 2982
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Radonmonitoren er en detektor som kan brukes til å måle radonkonsentrasjonen i luften. Bare plasser den på et bord eller en hylle nær bakken, så klarer den resten. Wave 2 - Radon Monitor er en flott måte å overvåke eksponeringen din for denne radioaktive gassen.

kr 2382
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Airthings Wave Plus er en elegant og stilig luftkvalitetsmonitor som hjelper deg å puste bedre. Den er bygget med det siste innen sensorteknologi for å oppdage flyktige organiske forbindelser (VOC), karbondioksid og temperatur. Den har også en forbedret lydalarm som kan settes til et spesifikt nivå for å advare deg om farlige nivåer av forurensninger, slik at du kan iverksette tiltak før det er for sent.

kr 2647
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Slik unngår du radon i huset (dansk video)

Ofte stilte spørsmål om radonmålere

Ja, du kan måle radon selv med en radonmåler. Det finnes ulike typer radonmålere på markedet, noen er elektroniske og andre er passiv. Elektroniske radonmålere gir umiddelbare resultater, mens passive målere må sendes inn for analyse etter en viss måleperiode.

Hvis du vil måle radon selv, kan du kjøpe en radonmåler på en byggevarebutikk eller på nettet. Pass på å velge en måler som er kalibrert og akkreditert av en nasjonal myndighet, slik at du kan stole på måleresultatene.

Det er viktig å følge instruksjonene for måleren nøye for å få pålitelige resultater. Måleren skal plasseres på et sted der den kan måle radonnivået i luften i rommet der du tilbringer mest tid, for eksempel i soverommet eller i stuen. Målingen bør pågå i minst tre måneder for å få en pålitelig oppfattelse av radonnivået i huset.

Det er også mulig å hyre et profesjonelt firma som spesialiserer seg på å måle radon. Disse firmaene har ofte utstyr og kompetanse til å gjøre mer avanserte målinger.

Prisen på radonmåling kan variere avhengig av hvor du bor, om du velger å gjøre målingen selv eller ansette et profesjonelt firma, og hvilken type måling du velger.

Hvis du kjøper en radonmåler og gjør målingen selv, kan prisen være så lav som noen tusenlapper, avhengig av hvilken type måler du velger.

Hvis du velger å ansette et profesjonelt firma for å gjøre radonmålingen, kan prisen være høyere. Enkelte firmaer tilbyr fastpris pakker for radonmåling, mens andre beregner prisen ut fra tiden det tar å gjøre målingen. Du bør derfor sjekke med flere firmaer for å sammenligne priser og få en ide om hva målingen.

Det er viktig å plassere radonmåleren på en egnet sted for å få pålitelige resultater. Måleren skal plasseres i den delen av huset der du tilbringer mest tid, som for eksempel i soverommet eller i stuen. Dette er fordi radonnivået kan variere fra rom til rom, og du vil ha en god indikasjon på radonnivået i de rommene der du tilbringer mest tid.

Måleren skal plasseres på en høyde mellom 0,5 og 2 meter over gulvet, og den bør være ca. 1 meter fra veggen for å unngå at veggen påvirker målingen. Måleren skal også være minst 20 cm fra eventuelle luftventiler eller luftinntak for å unngå at luftstrømmen påvirker målingen.

Det er også viktig å plassere måleren i et område med god luftgjennomstrømning, slik at den kan måle radonnivået i den omgivende luften. Måleren bør ikke plasseres i nærheten av kilder til forurensning, som for eksempel kjøkken eller bad, eller i nærheten av åpne vinduer eller dører.

I Norge anbefaler Statens strålevern at radonnivået ikke bør overstige 100 becquerel per kubikkmeter (Bq/m3) i boliger. Dette er det samme som anbefalt i mange andre land.

Hvis radonnivået i huset ditt er høyere enn 100 Bq/m3, kan det være lurt å vurdere å gjøre tiltak for å redusere radonnivået. Det finnes ulike tiltak du kan gjøre for å redusere radonnivået i huset ditt, avhengig av hva som er årsaken til høye radonnivåer. Tiltakene kan variere fra enkle løsninger som å installere ventilasjonsanlegg eller lufte ut huset, til mer omfattende tiltak som å installere radonsperrer eller endre ventilasjonssystemet.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 10

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo