Røykvarsler: Test av de 12 beste røykvarslerne til hjemmet (mai 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 12 beste røykvarslerne.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

# Produkt
1 Røykvarsler Q-Smoke, Røykvarsler - Best i test
2 FireAngel Røykvarsler FA-6115-INT EN14604 - En god nummer to
3 FireAngel røykvarsler ST-622-DE P-Line

Testen består av 17 røykvarslere. Nedenfor viser vi deg de 12 som kommer best ut. Kåringen av beste røykvarsler er for øyeblikket basert på 1 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste røykvarsler:

 1. Vi legger til alle røykvarslere vi finner i norske nettbutikker.
 2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
 3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe røykvarsler på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Lampegigaten og  Computersalg.

FireAngel røykvarslere er de mest innovative og pålitelige røykvarslerne på markedet. De er laget med fokus på sikkerhet og innovativ design. Med sin slanke, kompakte design er de diskré og kan monteres i ethvert hjem. FireAngel har en rekke røykvarslere som passer til ethvert behov, enten du ønsker en alarm til kjøkkenet eller en til soverommet.

kr 511
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Få hjemmet ditt til å føles som et luksuriøst hotell med Nedis DTCTS30WT. Dette moderne, elegante toalettsetet er det perfekte tillegget til ethvert bad. Den har en myklukkemekanisme for en behagelig og stillegående lukking, og hurtigutløserhengslene gjør den enkel å rengjøre. Det keramiske belegget er lett å rengjøre og vil ikke flekker eller korrodere, slik at du kan ha glede av det i årevis.

kr 432
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Link KD-134AX2 er en pålitelig brannalarm med dobbel funksjonskontroll, blinkende LED og testknapp. Den oppdager brann raskt, merker både synlig og usynlig røyk og reagerer raskt. Det er enkelt å installere og det er ikke nødvendig å bore hull i veggen eller taket. Det er en perfekt løsning for hjemmesikkerheten din.

kr 149
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Beskytt hjemmet og familien din med Housegard Origo, en trådløs, optisk brannalarm som er enkel å installere og har en energisparende design. Den har innebygd lokaliseringsfunksjon og test- og pausefunksjon med LED som blinker under normal drift. Denne brannalarmen kan kobles i serie med opptil 12 enheter, noe som betyr at den er perfekt for store hjem eller bedrifter.

kr 508
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

FireAngel røykvarsleren er en svært sensitiv enhet som kan oppdage det minste snev av røyk og redde hjemmet ditt fra en potensiell brann. FA-6111-INT EN14604, med sin utrolige rekkevidde av deteksjon og innebygd alarm, er den perfekte enheten for hjemmet ditt.

kr 391
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Slik monterer du en optisk røykvarsler

Hvordan velge riktig røykvarsler

Det finnes mange ulike faktorer å vurdere når du skal velge røykvarsler, og det kan være lurt å tenke gjennom dine behov og ønsker før du kjøper.

Her er noen ting du bør vurdere:

 1. Type: Velg en røykvarsler som passer til dine behov. Det finnes for eksempel røykvarslere som kun varsler ved røyk, mens andre også varsler ved karbondioksid (CO).
 2. Plassering: Plasser røykvarsleren på et strategisk sted i huset, for eksempel i taket eller på veggen midt i rommet. Unngå å plassere den for nær kjøkkenet eller andre steder der det kan være naturlig å ha litt røyk.
 3. Strømforsyning: Velg en røykvarsler med en strømforsyning som passer til dine behov. Noen røykvarslere krever strøm fra stikkontakten, mens andre har innebygget batteri.
 4. Garanti: Sjekk hva slags garanti røykvarsleren har, og vurdere om dette er tilstrekkelig for dine behov.
 5. Pris: Vurdere hvor mye du vil eller kan bruke på en røykvarsler, og sammenlign priser hos ulike leverandører for å finne den beste prisen.
 6. Brukeranmeldelser: Les gjennom anmeldelser fra andre brukere av røykvarsleren du vurderer. Dette kan gi deg en idé om hva andre har likt og ikke likt med røykvarsleren og hjelpe deg med å velge den beste røykvarsleren for deg.
 7. Vedlikehold: Vurder hva slags vedlikehold røykvarsleren krever, og sjekk om du føler deg komfortabel med dette. Røykvarslere krever for eksempel regelmessig rengjøring og batteriskifte, mens andre typer røykvarslere ikke krever dette.

Ofte stilte spørsmål om røykvarslere

Det avhenger av dine behov og hva du ønsker å oppnå med røykvarsleren. Det kan være lurt å vurdere følgende faktorer når du skal velge type røykvarsler:

 

 1. Effektivitet: Optiske røykvarslere er generelt sett mer effektive til å detektere røyk fra brannkilder som produserer lite røyk, som for eksempel elektriske branner, mens ioniserende røykvarslere er bedre til å detektere røyk fra brannkilder som produserer mye røyk, som for eksempel branner som involverer brennbare materialer.
 2. Støy: Ioniserende røykvarslere kan være mer støyende enn optiske røykvarslere, da de kan ha en ioniseringscelle som produserer lyd. Dette kan være et problem hvis du har røykvarsleren i et rom hvor du tilbringer mye tid.
 3. Batterilevetid: Optiske røykvarslere kan ha lenger batterilevetid enn ioniserende røykvarslere, da de generelt sett bruker mindre strøm. Dette kan være en fordel hvis du har vanskeligheter med å nå røykvarsleren for å bytte batteri.
 4. Pris: Ioniserende røykvarslere kan være billigere enn optiske røykvarslere.

Røykvarslere og brannvarslere er to forskjellige typer sikkerhetsutstyr som brukes til å detektere brann. Det finnes noen viktige forskjeller mellom disse to typene utstyr:

 1. Deteksjon: Røykvarslere detekterer røykpartikler i luften, mens brannvarslere detekterer varme og flammer.
 2. Plassering: Røykvarslere bør plasseres i hvert rom i boligen, mens brannvarslere bør plasseres i områder med høy brannrisiko, som for eksempel kjøkkenet og ved siden av peisen.
 3. Ytelse: Røykvarslere er generelt sett mer effektive til å detektere branner i de tidlige stadiene, mens brannvarslere kan være mer effektive til å detektere branner som har spredt seg.
 4. Pris: Brannvarslere kan være dyrere enn røykvarslere.

Det er viktig å ha både røykvarslere og brannvarslere i boligen for å øke sikkerheten.

Det avhenger av produsenten og modellen for røykvarsleren din. Noen røykvarslere har et levetid på opptil 10 år, mens andre har en kortere levetid på for eksempel 5 år. Det kan være lurt å sjekke produsentens anbefalinger for levetid og bytteintervall for røykvarsleren din.

Det kan også være lurt å teste røykvarsleren din regelmessig for å sikre at den fungerer optimalt. Dette kan du gjøre ved å trykke på testknappen på røykvarsleren, eller ved å bruke en røykgenerator. Hvis røykvarsleren ikke reagerer som den skal under testen, kan det være lurt å skifte den ut.

Det kan også være lurt å skifte batteriet på røykvarsleren regelmessig, selv om den fortsatt fungerer. Dette kan bidra til å sikre at røykvarsleren alltid er klar til å beskytte deg og dine nærmeste i tilfelle brann.

Det kan avhenge av hvilken by eller kommune du bor i. I noen byer og kommuner kan det være påbudt med brannvarslere på soverom, mens det i andre kan være frivillig. Det kan være lurt å sjekke med din lokale brannvesen eller kommune for å se hva som gjelder der du bor.

Det er uansett en god idé å ha brannvarslere på soverommene, da dette kan bidra til å øke sikkerheten ved å gi deg tid til å reagere i tilfelle brann. Det kan være lurt å ha brannvarslere på alle etasjer i boligen, inkludert på soverommene, for å sikre at du får varsling uansett hvor du befinner deg.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 4.8 / 5. Antall vurderinger: 12

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo