Oljeovn: Test av de 11 beste oljeovnene for et varmere hjem (juli 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 11 beste oljeovnene.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

# Produkt
1 Home>it® olieradiator 7 ribber 230 volt 800 Watt - Best i test
2 Mesko Home MS 7806, Olje-elektrisk romvarmer, Olje, Olje, Innendørs, Hvit, Knapper, Rotasjon - En god nummer to
3 GRIPO olieradiator 2000W med 9 ribber – 2175244

Testen består av 11 oljeovner. Nedenfor viser vi deg de 11 som kommer best ut. Kåringen av beste oljeovn er for øyeblikket basert på 1 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste oljeovn:

  1. Vi legger til alle oljeovner vi finner i norske nettbutikker.
  2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
  3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe oljeovn på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Computersalg.

ADAX oljefylt gulvradiator er en høykvalitets, energisparende enhet som vil varme opp rommet ditt på kort tid. Det er den perfekte løsningen for ethvert rom som må varmes opp. Med 3 effektnivåer er ADAX perfekt for rom i alle størrelser. Termostatkontrollen sikrer at du aldri overoppheter hjemmet ditt, og den oljefylte designen gir en jevn varmefordeling.

kr 2738
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Slik fungerer oljeovnen (engelsk video)

 

Ofte stilte spørsmål om oljeovner

Oljeovner kan være en effektiv måte å varme opp et lite til mellomstort rom. De fungerer ved å varme opp oljen som befinner seg i en radiator, som deretter stråler varme ut i omgivelsene. Oljeovner tar vanligvis lengre tid å varme opp enn andre typer ovner, som elektriske eller gassovner, men de kan opprettholde en jevn temperatur i lengre tid når de først er varmet opp.

Oljeovner er generelt mer effektive enn elektriske ovner, siden de konverterer mer av den energien de bruker til varme. Imidlertid er de ikke like effektive som naturgass- eller propanovner, som kan være dyrere å bruke.

Totalt sett vil effektiviteten til en oljeovn avhenge av størrelsen og kvaliteten på ovnen, samt størrelsen og isolasjonen til rommet den varmer opp og den utendørs temperaturen. Det er viktig å velge en ovn som passer til rommet du ønsker å varme opp og å bruke den sammen med andre energieffektive tiltak, som god isolasjon og tetting av sprekker, for å maksimere effektiviteten.

Begge typer ovner har fordeler og ulemper som du bør vurdere før du velger en ovn.

Vifteovner er generelt sett mer energieffektive enn oljeovner, fordi de bruker en elektrisk vifte for å spre varmen raskt og jevnt gjennom rommet. De kan også være enklere å bruke, siden du bare trenger å slå på og justere temperaturen på ovnen. Imidlertid kan vifteovner være litt dyrere i innkjøp og kan også være støyende.

Oljeovner, på den annen side, kan være en god løsning for å holde varmen i et rom i lengre tid etter at ovnen er slått av. De kan også være en god løsning for personer som ikke har tilgang til strøm, siden de kan drives av parafin eller andre brennbare væsker. Imidlertid kan oljeovner være mer kostbare å bruke på lang sikt, siden de trenger regelmessig påfylling av brennstoff og kan ha høyere driftskostnader enn vifteovner. Oljeovner kan også være litt mer kompliserte å installere og vedlikeholde.

Det er viktig å vurdere dine behov og ønsker når du velger en ovn. Hvis du trenger en ovn som er enkel å bruke og energieffektiv, kan en vifteovn være en god løsning. Hvis du derimot trenger en ovn som kan holde varmen i et rom i lengre tid etter at den er slått av, kan en oljeovn være et godt valg. Det kan også være lurt å sammenligne priser og driftskostnader for de ulike ovnene før du tar en beslutning.

Det avhenger av hvordan ovnen er installert og vedlikeholdt, samt hvordan rommet er ventilert. Det er viktig å følge produsentens anbefalinger for installasjon og vedlikehold av oljeovnen, og å sørge for at ovnen er plassert på et stabilt, jevnt underlag og ikke er i nærheten av brannfarlige materialer. Det er også viktig å sørge for at rommet er godt ventilert, slik at du unngår å bygge opp konsentrasjoner av oksygen og/eller karbondioksid i rommet.

Hvis du følger disse anbefalingene og sørger for at ovnen er installert og vedlikeholdt på en sikker måte, kan det være trygt å la oljeovnen stå på om natten. Imidlertid er det alltid en viss risiko for brann når du bruker en ovn, så det er viktig å være forsiktig og følge sikkerhetsrådene nøye.

Generelt sett vil en oljeovn bruke mer strøm enn en panelovn, fordi en oljeovn vanligvis trenger elektrisk strøm for å drive en vifte som sprer varmen gjennom rommet. Imidlertid kan dette avhenge av størrelsen og watt størrelsen på ovnene, samt hvordan de brukes.

Panelovner bruker vanligvis mindre strøm enn oljeovner, fordi de ikke trenger en vifte for å spre varmen gjennom rommet. De genererer varme ved å bruke elektrisitet til å varme opp en panel eller en plate som gir av varme til rommet.

Det er også verdt å merke seg at noen panelovner kan være mer energieffektive enn andre, noe som kan påvirke hvor mye strøm de bruker sammenlignet med andre panelovner med samme watt størrelse. Det kan være lurt å undersøke energieffektiviteten til panelovnen du vurderer å kjøpe, slik at du kan velge en ovn som bruker minst mulig strøm.

Det er også viktig å vurdere hvordan ovnene brukes. Hvis du for eksempel bare bruker en oljeovn i korte perioder for å varme opp rommet, kan den bruke mindre strøm enn en panelovn som er på hele tiden. Hvis du trenger å varme et større område, kan du også trenge en større ovn med høyere watt størrelse, noe som kan påvirke hvor mye strøm den bruker.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 4.9 / 5. Antall vurderinger: 12

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo