Varmevifte: Test av de 6 beste vifteovnene (juli 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 6 beste vameviftene.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

# Produkt
1 THERMEX Ariante, Husholdningstårnvifte, Sort, Gulv, Termoplast, 55 dB, 1300 m³/t - Best i test
2 Stadler Form Anna – Varmevifte – frittstående – svart - En god nummer to
3 Clatronic HL 3379 – Varmevifte – mobil, frittstående

Testen består av 6 varmevifter. Nedenfor viser vi deg de 6 som kommer best ut. Kåringen av beste varmevifte er for øyeblikket basert på 1 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste varmevifte:

 1. Vi legger til alle varmevifter vi finner i norske nettbutikker.
 2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
 3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe varmevifte på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Computersalg.

Den keramiske varmeviften med 1800W oscillasjon er et flott tillegg til ethvert hjem, kontor eller studio som trenger å holde seg varm. Denne varmeovnen har et elegant og moderne design med en svart finish. Den opererer med tre forskjellige varmeinnstillinger, og har en oscillasjonsfunksjon for vidtrekkende varme.

kr 4177.43
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Slik velger du riktig varmevifte

Det finnes mange forskjellige faktorer å vurdere når du velger en varmevifte, her er noen tips for å hjelpe deg med å velge den riktige:

 

 1. Størrelse: Velg en vifte som passer størrelsen på rommet du ønsker å varme opp. Hvis du velger en vifte som er for liten, vil den ikke være i stand til å varme opp rommet effektivt. Hvis du velger en vifte som er for stor, kan den bli unødvendig energikrevende og dyrere i drift.
 2. Energieffektivitet: Vurder energieffektiviteten til viften du vurderer å kjøpe. Jo mer energieffektiv viften er, desto mindre strøm vil den bruke og desto billigere vil den være å kjøre.
 3. Strømforbruk: Sjekk wattforbruket på viften du vurderer å kjøpe. Dette kan hjelpe deg med å vurdere hvor mye strøm viften vil bruke og hvor mye den vil koste å kjøre.
 4. Stil og design: Velg en vifte som passer inn i innredningen og stilen i rommet du ønsker å varme opp. Det kan også være lurt å velge en vifte med en stilren og diskré design, slik at den ikke står i veien for dekorasjonen i rommet.
 5. Fjernkontroll: Velg en vifte med fjernkontroll for å gjøre det enklere å justere temperaturen og andre innstillinger uten å måtte reise seg.
 6. Ekstra funksjoner: Vurder om du trenger ekstra funksjoner som timer, termometer, luftfuktighetsmåler eller luftrenser. Disse funksjonene kan være nyttige, men kan også øke prisen på viften.
 7. Pris: Vurdere hva du er villig til å betale for en varmevifte. Det kan være lurt å sammenligne priser på ulike modeller og lese anmeldelser før du tar en avgjørelse.

Ofte stilte spørsmål om varmevifter

Det avhenger av dine behov og preferanser. Både oljeovner og vifteovner kan være effektive varmekilder, men de har forskjellige fordeler og ulemper.

Oljeovner bruker olje som drivstoff, noe som gjør dem mer miljøvennlige enn tradisjonelle ovner som bruker kull eller koks. Oljeovner kan også være en god løsning hvis du ikke har tilgang til gass eller elektrisitet. Oljeovner kan være litt dyrere i drift enn vifteovner, men de trenger ikke strøm for å fungere, så de kan være en god løsning hvis du har et strømbrudd.

Vifteovner bruker elektrisitet som drivstoff, noe som gjør dem enkle å installere og bruke. De er også ofte billigere i drift enn oljeovner. Vifteovner kan være mer energieffektive enn oljeovner, siden de kan varme opp rommet raskt og enkelt justere temperaturen. Imidlertid er de avhengige av strøm for å fungere, så hvis du har et strømbrudd, vil ikke vifteovnen fungere.

Det avhenger av størrelsen og modellen på vifteovnen din. Vifteovner kan ha en wattforbruk på så lite som 100 watt og så mye som 2 000 watt. Dette tilsvarer et strømforbruk på 0,1 til 2 kilowatt timer (kWh) per time.

For å beregne hvor mye strøm vifteovnen din bruker, kan du dividere wattforbruket med 1 000 og multiplisere det med antall timer ovnen er i bruk. For eksempel, hvis vifteovnen din har en wattforbruk på 1 000 watt og du bruker den i 10 timer, vil strømforbruket ditt være (1 000/1 000) * 10 = 10 kWh.

Du kan sjekke ut dagens strømpriser for hele Europa her.

Det finnes mange forskjellige typer varmeovner som kan bruke lite strøm, avhengig av hvilke behov du har og hva som passer best for ditt hjem. Noen av de mest energieffektive varmeovnene inkluderer:

 1. Varmepumper: Varmepumper bruker elektrisitet til å flytte varme fra ute til innendørs, og kan være en energieffektiv måte å varme opp et rom på.
 2. Infrarøde panelovner: Infrarøde panelovner varmer opp objekter direkte, i stedet for luft, noe som gjør dem energieffektive.
 3. Elektriske panelovner: Elektriske panelovner er enkle å installere og kan være energieffektive, spesielt hvis de brukes til å varme opp et lite rom.
 4. Elektriske konvektorer: Elektriske konvektorer varmer luften gjennom en serie av elektriske elementer, og kan være en energieffektiv måte å varme opp et rom på.

Det er viktig å vurdere faktorer som kostnaden for strøm og installasjon, energieffektivitet, størrelse og plassering i rommet, og eventuelle miljøhensyn når du velger en varmeovn. Det kan også være lurt å lese anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar en avgjørelse.

Stort sett finner du de mest energieffekktive ovnene blandt Varmepumper, infarøde panelovner, elekriske panelovern og/eller elektriske konvektorer.

Hvilken som er mest energieffektiv vil avhenge av modeller og dine behov.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 4.6 / 5. Antall vurderinger: 11

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo