Sentralstøvsuger: Test av de 4 beste sentralstøvsugerne (mai 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 4 beste sentralstøvsugerne.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

# Produkt
1 Centralstøvsuger Nilfisk ALT-I-1 250, Wireless+ - Best i test
2 Centralstøvsuger Supreme LCD - En god nummer to
3 Centralstøvsuger Supreme 250

Testen består av 4 sentralstøvsugere. Nedenfor viser vi deg de 4 som kommer best ut. Kåringen av beste sentralstøvsuger er for øyeblikket basert på 1 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste sentralstøvsuger:

 1. Vi legger til alle sentraltøvsugere vi finner i norske nettbutikker.
 2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
 3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe sentralstøvsuger på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Computersalg.

Sentralstøvsugeren Supreme LCD er en kraftig og allsidig støvsuger som kan installeres i alle boliger eller kommersielle områder. Med en kraftig sugekraft på 2000W er den perfekt for ethvert hjem med kjæledyr eller barn. Den er også lett og lett å flytte rundt i huset.

kr 14824.6
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Vi introduserer den nyeste og mest avanserte sentralstøvsugeren på markedet. Supreme 250 er et kraftsenter av sugekraft som kan håndtere selv de største rotene med letthet. Den er ikke bare kraftig, den har også en elegant og attraktiv design som vil se bra ut i alle rom.

kr 10272
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Nilfisk ALT-I-1 LCD Wireless+ er den ultimate sentralstøvsugeren for hjemmet ditt. Denne smarte maskinen kan rengjøre et rom på bare 6 minutter, og den har en trådløs fjernkontroll slik at du kan gjøre rent fra hvor som helst i huset. Den har også en LCD-skjerm som forteller deg når det er på tide å bytte filter og vann, slik at du aldri trenger å gjette. Med denne støvsugeren trenger du aldri å bekymre deg for rengjøring igjen!

kr 30235.6
Vis i butikk
Dagens beste pris: computersalg.no

Slik velger du riktig sentralstøvsuger

Det kan være lurt å vurdere følgende faktorer når du skal velge en sentralstøvsuger:

 1. Størrelse og form: Mål huset ditt og se etter en sentralstøvsuger som passer til størrelsen på huset ditt. Tenk også på hvor motoren skal plasseres, og om du har plass til denne motoren på et egnet sted i huset.
 2. Sugeevne: Sjekk sugeevnen til sentralstøvsugeren du vurderer, da dette kan påvirke hvor effektiv støvsugeren er. Jo høyere sugeevne, desto mer støv og skitt kan støvsugeren fjerne.
 3. Støy: Sjekk hvor stillegående sentralstøvsugeren du vurderer er, da dette kan påvirke hvordan støvsugeren oppleves å bruke. Jo lavere lydnivå, desto mer stillegående vil støvsugeren være.
 4. Pris: Sammenlign priser på sentralstøvsugere fra ulike produsenter og selskaper for å finne en støvsuger som passer til ditt budsjett. Husk at det kan være lurt å vurdere kvaliteten på støvsugeren også, da dette kan påvirke hvor lenge støvsugeren vil vare.
 5. Vedlikehold og reparasjon: Sjekk hva som kreves av vedlikehold for sentralstøvsugeren du vurderer, og om det er enklere å få tak i reservedeler og reparasjonshjelp hvis det skulle være behov for dette.
 6. Garanti: Sjekk hva slags garanti som følger med sentralstøvsugeren du vurderer, og om denne garantien dekker eventuelle feil eller problemer som kan oppstå med støvsugeren.
 7. Energiforbruk: Se etter en sentralstøvsuger med et lavere energiforbruk, da dette kan være lurt både for miljøet og for lommeboken.
 8. Tilbehør og funksjoner: Se etter en sentralstøvsuger som har nyttige tilbehør og funksjoner, som for eksempel ulike slangelengder og munstykker, automatisk slangeopprulling, og mulighet for å koble til andre støvsugere eller rengjøringsutstyr.

Ofte stilte spørsmål om sentraltøvsugere

Det finnes mange fordeler med å ha en sentralstøvsuger i huset. En sentralstøvsuger kan gi en mer effektiv rengjøring av huset, da den har en kraftigere sugeevne enn mange vanlige støvsugere. Dette gjør at den kan fjerne mer støv, skitt og andre partikler fra gulv og vegger enn en vanlig støvsuger.

En sentralstøvsuger kan også være mer stillegående enn en vanlig støvsuger, da den ikke har en motor som sitter på støvsugeren selv. I stedet har den en sentral motor som sitter på et annet sted i huset, og støvsugeren kobles til denne motoren med et ledningsnett. Dette kan gjøre at støvsugingen oppleves som mer stillegående, spesielt hvis motoren er plassert på et sted i huset hvor støyen ikke vil være så merkbar.

En sentralstøvsuger kan også være en mer praktisk løsning for deg, da du ikke trenger å bære støvsugeren rundt i huset mens du støvsuger. I stedet kan du bare koble til støvsugeren på et sted i huset og suge opp støv og skitt fra hele huset. Dette kan være spesielt praktisk for deg som har problemer med å bære en tung støvsuger, eller for deg som har et stort hus og ikke vil bruke mye tid på å gå frem og tilbake med støvsugeren.

En sentralstøvsuger består av en sentral motor som sitter på et annet sted i huset, en rekke ledningsnett som legges rundt i huset, og en støvsuger som kobles til ledningsnettet.

Når du vil støvsuge, kobler du støvsugeren til ledningsnettet ved å sette inn en slange i en åpning i veggen eller i gulvet. Slangen er koblet til ledningsnettet, og når du slår på støvsugeren, starter motoren og sugeviften i motoren. Luften suges inn gjennom støvsugeren, og støvet og skittet samles opp i en beholder i støvsugeren.

Det kan være mange grunner til at en sentralstøvsuger ikke virker som den skal. Her er noen mulige årsaker til at en sentralstøvsuger kan slå seg av eller ikke fungere som den skal:

 

 1. Strømproblemer:Hvis sentralstøvsugeren ikke får strøm, vil den ikke fungere. Sjekk at støpselet er koblet til, og at strømuttaket fungerer.
 2. Koblingsproblemer:Hvis koblingene i ledningsnettet er løse eller skadet, kan dette føre til at sentralstøvsugeren ikke fungerer. Sjekk at alle koblingene er på plass og i god stand.
 3. Problemer med motoren:Hvis motoren i sentralstøvsugeren ikke fungerer som den skal, kan dette føre til at støvsugeren ikke virker. Dette kan være forårsaket av en feil i motoren, eller av at motoren trenger vedlikehold eller reparasjon.

Blokkeringer: Hvis det er blokkeringer i ledningsnettet eller i støvsugeren, kan dette føre til at støvsugeren ikke virker. Sjekk at det ikke er noen blokkeringer i ledningsnettet eller i støvsugeren, og prøv å fjerne eventuelle blokkeringer du finner.

Det kan være lurt å tømme støvsugeren regelmessig, for eksempel hver gang du støvsuger, eller minst en gang i uken, for å holde den i god form og for å unngå at den blir overfylt.

Det kan også være lurt å tømme støvsugeren mer ofte hvis du har en stor familie eller hvis du har husdyr, da det kan samle seg mer støv og skitt i støvsugeren i disse tilfellene.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 10

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo