Vifte: Test av de 12 beste viftene til et kjøligere hjem (mai 2024)

Rangeringer av produktene i testen er utelukkende basert på brukere sine anmeldelser og er ikke påvirket av partnerskap. Lenker til butikkene er likevel å anse som annonselenker ettersom at vi kan motta betaling for trafikken nettbutikken får fra oss. Les her om hvordan vi finansierer nettsiden. Vi ønsker alltid å forbedre oss, send oss tilbakemelding her, eller vurder denne artikkelen ved hjelp av stjerne-rangeringer i bunnen av siden.

Forbrukeren har rangert de 12 beste viftene.

Utlistingen er 100% basert på brukere sine anmeldelser.

Finn dagens beste pris på produktet du ser etter.

Testen består av 20 vifter. Nedenfor viser vi deg de 12 som kommer best ut. Kåringen av beste vifte er for øyeblikket basert på 3 anmeldelser fra brukerne våres.

Slik kårer vi beste vifte:

 1. Vi legger til alle vifter vi finner i norske nettbutikker.
 2. Vi lar brukerne våre rangere produktene mellom 1 og 5.
 3. Du som leser artikkelen får se hvilke produkt som er rangert på topp i følge brukerne våres akkurat nå. Les mer om hvordan forbrukertestene våres fungerer her.

Skal du kjøpe vifte på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Roboteksperten, Staypro og Bedre inneklima.

Quiet Mark-sertifisert. Den beste viften i testen. Lavt strømforbruk og kan blåse i alle retninger. MeacoFan 1056 er Quiet Mark-sertifisert og den beste viften i testen. Det betyr at det er den mest stillegående viften i testen, som har DC-motor og i tillegg er veldig kraftig. Den er perfekt for de som ønsker en lav effekt, stillegående og elegant design som kan blåse i alle retninger.

kr 1999
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Sov godt hele sommeren! Den superstille MeacoFan 1056P er en vifte på stativ som er sertifisert av Quiet Mark. Det er den beste i sin klasse for å holde soverommet ditt kjølig og komfortabelt.

kr 2699
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Du fortjener en god natts søvn. Du fortjener å føle deg uthvilt og klar til å møte dagen. Du fortjener en fan som ikke høres ut som en jetmotor. Det er her MeacoFan 360 kommer inn. Quiet Mark-sertifisert, denne viften er perfekt for soverom, barnerom eller kontorer. Den har alt du trenger uten støy.

kr 1399
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Ariete bordvifte 844 er et praktisk og elegant valg for ethvert hjem. Den er perfekt for de som vil kjøle seg ned i varmen, men ikke har plass til en vifte i full størrelse. De tre hastighetene lar deg velge mellom sterke luftstrømmer eller en mild bris.

kr 499
Vis i butikk
Dagens beste pris: roboteksperten.no

Leter du etter en vifte for å kjøle ned hjemmet ditt og sende frisk luft fra viften? Ariete gulvviften er det perfekte valget. Den er utstyrt med en timer på opptil 120 minutter og har en tidløs design som passer inn i ethvert hjem. Den tidløse, hvite fargen gjør at den vil passe inn i enhver innredning.

kr 658
Vis i butikk
Dagens beste pris: roboteksperten.no

MeacoFan 650 er en stillegående, effektiv og holdbar vifte for hjemmet ditt. Quiet Mark-sertifisert og med DC-motor, er denne viften et utmerket valg for alle rom i huset ditt. Den har blitt testet av både iNews og Trusted Reviews og har fått gode anmeldelser.

kr 1499
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Boneco Goodness F50 er en liten bordvifte som tilbyr tradisjonell kvalitet. Den har en liten og elegant design, så den egner seg til personlig bruk. Den kan brukes hvor som helst, siden den har en USB-tilkobling.

kr 699
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Stilig, kompakt og enkel å bruke. Stylies Maia er en liten luftkjøler som du kan bruke på kontoret, hjemmekontoret, mens du sitter på sofaen og ser på en film eller surfer på sosiale medier. Den er designet for å gi deg en god lokal kjøleeffekt. Det reduserer temperaturen der du sitter og jobber.

kr 999
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

MeacoFan 260C er den perfekte bærbare viften for deg. Den er lett og kan brukes som skrivebordsvifte, bordvifte eller til og med campingvifte. Den har et oppladbart litiumbatteri med 10 timers driftstid og 4 hastigheter å velge mellom. Den er laget av slitesterke materialer, så du kan bruke den i mange år fremover.

kr 699
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Air&me-messingen er en liten, moderne vifte som ikke bare blåser luft rundt. Denne lille skjønnheten er designet for å gjøre livet ditt mer behagelig og behagelig, og den gjør det med stil. Air&me-messingen er laget av førsteklasses materialer, inkludert en messingkropp og et aluminiumsblad. Den er liten nok til å passe inn i ethvert rom, men kraftig nok til å holde den kjølig. Den blåser opp til 778 m3 luft i timen og har trinnløs regulering av hastigheten på viften. Og hvis ikke det var nok, lydnivået

kr 799
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

En vifte med fransk design? Ja, air&me Bright messingviften er ikke bare kraftig, men har også et flott design. Air&me Bright-messingen passer for rom opptil 12 m2 og blåser opptil 778 m3 luft i timen. Du kan justere hastigheten trinnløst, og den bruker kun 5 watt strøm. Maksimalt lydnivå er 40 dB.

kr 799
Vis i butikk
Dagens beste pris: fr135.net

Vift deg frem til et kjøligere og mer komfortabelt hjem med Gelia 02.0000773 bordvifte. Den har to hastighetsinnstillinger og en 2-trinns oscillasjon eller fast posisjon. Viften har en vippefunksjon, som lar deg justere luftstrømmens retning, og den er enkel å rengjøre takket være de avtakbare bladene.

kr 270
Vis i butikk
Dagens beste pris: staypro.no

Slik fungerer viften (Engelsk video)

Fordeler og ulemper med vifter

FordelerUlemper
Kan kjøle ned et rom raskt og effektivtKan være dyre å kjøpe og ha i drift
Kan være trådløse og lett flyttes fra rom til romKan være støyende, spesielt hvis de har en sterk luftstrøm
Kan være energieffektive og dermed spare deg for penger på lang siktKan kreve vedlikehold for å holde dem i god form, for eksempel rengjøring av luftfilteret
Kan være estetisk tiltalende og passe inn i ulike interiørstilerKan være avhengige av strøm for å fungere, så du må sørge for at dette er tilgjengelig

Ofte stilte spørsmål om vifter

Det er generelt ikke farlig å sove med vifte, så lenge viften er plassert og brukt på en sikker måte. Vifter kan bidra til å holde rommet kjølig og sørge for god luftgjennomstrømning, noe som kan gjøre det mer behagelig å sove.

Det er imidlertid noen ting du bør være oppmerksom på når du sover med vifte:

 1. Sørg for at viften er plassert på en stabil og sikker måte, slik at den ikke kan velte eller falle ned mens du sover.
 2. Unngå å plassere viften rett ved siden av sengen, da dette kan føre til at du føler deg kald og ubehagelig.
 3. Juster innstillingene på viften slik at den ikke blåser for hardt eller for lenge, da dette kan føre til ubehag og søvnproblemer.
 4. Sørg for at viften er rengjort og vedlikeholdt regelmessig, slik at den ikke sprer støv eller skitt mens den er i bruk.

En vifte er en enhet som brukes til å flytte luft gjennom et rom eller et område. Den består vanligvis av en roterende skive med blade på, kalt en propeller, som driver luften gjennom enheten. Vifter kan brukes til å fordele luft i et rom, for å kjøle ned et område eller for å øke luftgjennomstrømningen.

Det finnes ulike typer vifter, som for eksempel stående vifter, takvifter og bordvifter. Noen vifter er også utstyrt med en innebygd air condition, som gir dem mulighet til å kjøle luften i tillegg til å blåse den.

Vifter kan brukes til å skape en behagelig temperatur og luftkvalitet innendørs, og de kan også bidra til å spare energi ved å redusere behovet for air condition og andre klimasystemer.

Det finnes mange måter å få det kjøligere på soverommet, her er noen forslag:

 1. Bruk Aircondition. Denne enhetene kan kjøle ned luften i rommet og bidra til en mer behagelig temperatur.
 2. Plasser persienner eller gardiner foran vinduene for å hindre at solen varmer opp rommet.
 3. Bruk vifte eller luftventilator for å sirkulere luften i rommet og skape en kjøligere følelse.
 4. Åpne vinduer for å slippe inn kjølig luft fra utsiden. Dette fungerer best på kvelden eller om natten, når temperaturen er lavere ute.
 5. Bruk laken, putevar og dyne som er laget av pustende materialer, slik at de slipper igjennom luft og holder deg kjølig mens du sover.
 6. Unngå å bruke elektriske apparater som gir varme, som for eksempel strykejern og hårføner, rett før du skal sove.
 7. Sørg for at soverommet ditt er godt ventilert, slik at luften kan sirkulere fritt.

For å rense en vifte, kan du prøve følgende trinn:

 1. Steng av viften og koble den fra strømforsyningen for å unngå skader eller elektrisk støt.
 2. Fjern bladene eller propellerne fra viften. Dette kan gjøres ved å løsne skruene eller boltene som holder bladene på plass, eller ved å trykke på en låseknapp eller løseknapp.
 3. Rengjør bladene med en myk klut eller en børste. Du kan også bruke en løsning av varmt vann og mild såpe for å fjerne smuss og støv.
 4. Tørk bladene tørre med en myk klut eller et håndkle.
 5. Monter bladene tilbake på viften. Pass på at bladene sitter godt på plass, slik at viften kan fungere som den skal.
 6. Rengjør resten av viften med en myk klut eller en børste. Du kan også bruke en støvsuger for å fjerne støv og skitt fra viften.
 7. Tørk viften tørr med en myk klut eller et håndkle.
 8. Koble viften til strømforsyningen igjen og sjekk at den fungerer som den skal

Hvis viften har en filter eller et luftrensefilter, kan det være lurt å rengjøre eller bytte dette regelmessig for å sikre at viften fungerer optimalt.

Gi din vurdering av artikkelen

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 9

Ingen vurderinger hittil

Inneklimapriser
Logo